Producenci
Newsletter
Otrzymuj kody rabatowe, vouchery nawet -20% i informacje o promocjach. Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymać newsletter.
Kontakt

Masz pytania?
Napisz do nas!

Pon-Pt 11:00 - 18:00

E-mail:
biuro@greener-pharma.pl

Gadu-Gadu:
60175208

Koenzym Q10 - właściwości i wpływ na skórę 0
Koenzym Q10 - właściwości i wpływ na skórę

Koenzym q10 to jeden z podstawowych składników warunkujących prawidłowe funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Wiele przeprowadzonych badań potwierdziło, iż jest on niezbędny do rozwoju i właściwego działania niemal każdej komórki ludzkiego ciała. Ta z pozoru niepozorna substancja (zwana też ubichinonem) wytwarza energię w komórkach, znacząco poprawia ich dotlenienie oraz skutecznie chroni przed niebezpiecznym działaniem wolnych rodników. A ponieważ wraz z upływem czasu zawartość koenzymu q10 w organizmie maleje, to warto zadbać o jego regularne dostarczanie. Dzięki temu zwiększa się szansę na zachowanie zdrowia i młodego wyglądu.

czytaj całość »
Mydło z Aleppo - właściwości, działanie i zastosowanie 0
Mydło z Aleppo - właściwości, działanie i zastosowanie

Wytwarzane w syryjskim mieście Aleppo naturalne mydło cieszy się opinią niemalże legendarnego. Wynika to na pewno nie tylko z jego bardzo wysokiej jakości i niezwykłych właściwości, które zawdzięczać należy składowi, któremu producenci tego mydła wierni są od tysiącleci. Mydło cieszy się taką sławą dzięki zawartości czystych glinek, czy olejów oczyszczających, regenerujących, a także leczących skórę, takich jak np. olej laurowy. Jakie właściwości ma mydło z Aleppo?

 

czytaj całość »
Właściwości i zastosowanie oleju ajurwedyjskiego 1
Właściwości i zastosowanie oleju ajurwedyjskiego

Cera Hindusek od wieków zachwycała Europejki. Jej sekretem jest pielęgnacja zgodna z zasadami ajurwedy. Ten starożytny system medyczny opiera się na zachowaniu równowagi między ciałem i duszą, a jego fundamentem jest oczyszczenie. Wykorzystywana w tym celu mieszanka naturalnych olejów roślinnych, znana jest na całym świecie jako olej ajurwedyjski.

 

czytaj całość »
Olej jojoba - właściwości i zastosowanie - na skórę i włosy 0
Olej jojoba - właściwości i zastosowanie - na skórę i włosy

Olej jojoba nazywany jest płynnym złotem o niezwykłych właściwościach, który znalazł szerokie zastosowanie w kosmetyce. Sięga się po niego do pielęgnacji ciała, twarzy, włosów i paznokci. Jest to luksusowy i odżywczy kosmetyk, po który warto sięgać, jeśli zależy nam na pięknym i zdrowym wyglądzie. Zaletą tego olejku jest między innymi to, że dobrze się wchłania, tolerowany jest przez skórę skłonną do przetłuszczania się lub wysuszania oraz nie powoduje podrażnień u małych dzieci. Jakie właściwości posiada ten niezwykły olej i dlaczego warto w niego zainwestować?

czytaj całość »
Właściwości i zastosowanie oleju laurowego - na skórę i włosy 1
Właściwości i zastosowanie oleju laurowego - na skórę i włosy

Coraz więcej słyszy się o dobroczynnych właściwościach rozmaitych olejów, stąd też nie dziwi ich powszechne zastosowanie w kosmetologii czy lecznictwie. Równie cenny, co najpowszechniej stosowane oleje, jest także olej laurowy, którego właściwości docenione zostały już wieki temu. Warto więc lepiej przyjrzeć się zastosowaniu tego oleju, zwłaszcza jeśli chodzi o pielęgnację włosów oraz skóry całego ciała. 

czytaj całość »
Olej z jodły syberyjskiej (olejek pichtowy) - właściwości i zastosowanie 0
Olej z jodły syberyjskiej (olejek pichtowy) - właściwości i zastosowanie

Olej z jodły syberyjskiej, stosowany jest w Polsce już od dawna. Znamy go jednak pod nieco inną nazwą, mianowicie jako olejek pichtowy. Wytwarzany jest z jodły syberyjskiej białokorej, która rośnie jedynie na w czystych i nieskażonych terenach dalekiego wschodu — na Syberii, w Chinach i Mongolii. Olej tłoczony jest z igieł i młodych pędów. Soki rośliny zawierają mieszankę związków chemicznych, które pozytywnie wpływają zarówno na nasze zdrowie, jak i urodę.

czytaj całość »
Masło Shea - właściwości i zastosowanie na skórę i włosy 0
Masło Shea - właściwości i zastosowanie na skórę i włosy

Masło shea nazywane jest dzikim masłem, które znalazło szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Wszystko to dzięki cennym właściwościom tego naturalnego filtra UV. Działa ono przeciwzapalnie i antybakteryjnie, redukuje rozstępy, opóźnia procesy starzenia się komórek skóry, jak również przyśpiesza gojenie się ran czy też bliznowacenie oparzeń. Dlaczego masło karite cieszy się rosnącą popularnością i w jakim celu warto po nie sięgnąć? 

czytaj całość »
Właściwości i działanie czarnuszki na skórę i włosy 2
Właściwości i działanie czarnuszki na skórę i włosy

Czarnuszka jest znana znachorom od starożytności. Jej liczne walory wzmacniające zdrowie doceniano też za uniwersalność w terapiach. Czarnuszka nie tylko leczy występujące już schorzenia. Łagodzi ona także ich objawy i może być wykorzystywana profilaktycznie jako cenne źródło wszelkich składników odżywczych. Współcześnie czerpie z jej bogatych właściwości kosmetyka. Właściwości czarnuszki pozwalają na poprawę zdrowia skóry i włosów pań, które zdecydują się na jej zastosowanie. Jaki dokładniej wpływ ma czarnuszka na naszą skórę i włosy?

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl